Εφυγε από τη ζωή ο διάσημος αρχιτέκτονας Άρθουρ Έρικσον

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας από το Βανκούβερ Άρθουρ Έρικσον πέθανε χθες σε ηλικία 84 ετών. Ο Έρικσον άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Βανκούβερ περιστοιχισμένος απο αγαπημένα του πρόσωπα.
Ο Άρθουρ Τσάρλς Έρικσον έγινε γνωστός για την καινοτομία στη χρήση του γυαλιού και του τσιμέντου σε μοντέρνο στυλ, έχοντας σχεδιάσει δεκάδες σπουδαία κτίρια στον Καναδά και τον κόσμο κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων της καριέρας του.
Στα έργα του περιλαμβάνονται το Μουσείο Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας,τα Επαρχιακά Δικαστήρια της Βρετανικής Κολομβίας στο κέντρο του Βανκούβερ, το Συνεδριακό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο, η Καλιφόρνια Πλάζα στο Λος Άντζελες και το Μουσείο Γυαλιού στην Τακόμα, Ουάσιγκτον.
Ο Έρικσον γεννήθηκε στο Βανκούβερ το 1924 και υπηρέτησε στον Καναδικό Στρατό κατα το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καταλήγοντας ηγετικό στέλεχος των Μυστικών Υπηρεσιών του Καναδά. Όταν έληξε ο πόλεμος, ο Έρικσον σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, απ’ όπου αποφοίτησε το 1950.
Δίδαξε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας από το 1957 μέχρι το 1963, οπότε εγκατέλειψε την ακαδημαϊκή καριέρα για ν΄ ανοίξει δικό του γραφείο. Η μετεκπαίδευσή του έγινε στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μέση Ανατολή και την Ιαπωνία, όπου τελειοποίησε την άποψή του για το πώς το αρχιτεκτονικό σχέδιο συνδυάζεται ιδανικά με το κλίμα και τη μορφολογία του εδάφους.
Ο Έρικσον με την καινοτόμο ιδέα του παντρέματος γυαλιού και μπετόν έγινε ο πατέρας της νέας μορφής της αρχιτεκτονικής των μεγάλων κτιρίων κατα το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα. Κέρδισε πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το χρυσό μετάλλιο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων,το οποίο δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα κανένας άλλος Καναδός αρχιτέκτονας.

You Might Also Like

0 σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς 30 ημέρες

Δημοφιλείς 7 ημέρες