Ιοί που θεραπεύουν τον καρκίνο

Σύντομα θα κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά φάρμακα για τον καρκίνο που θα βασίζονται στους ιούς, εκτίμησε, μιλώντας στο naftemporiki.gr o επικεφαλής του τμήματος βιοτεχνολογίας στο πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, καθηγητής Κώστας Κούσουλας.
Όπως μας είπε, ιοί, όπως ο ιός του έρπητα, μεταλλάσσονται γονιδιακά στο εργαστήριο ώστε να γίνουν τελείως ασφαλείς και εισάγονται στον οργανισμό. Η ογκολυτική τους ικανότητα εξασφαλίζει ότι καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά είναι τελείως ασφαλείς για τα υγιή. Η θεραπεία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί σε πειραματόζωα, ενώ στους ανθρώπους, φάρμακο που βασίζεται σε αδενοϊό κυκλοφορεί ήδη στην Κίνα.
Ο ίδιος ασχολείται με τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου. Όπως εκτίμησε, σε δύο με πέντε χρόνια θα κυκλοφορούν τέσσερις με πέντε ιοί για τη θεραπεία διάφορων ειδών καρκίνων. Ο κ. Κούσουλας, που ασχολείται επίσης με την παρασκευή αντιϊκών φαρμάκων, μας είπε ότι ετοιμάζει ένα αποτελεσματικό φάρμακο φυτικής προέλευσης για τη θεραπεία της νέας γρίπης Η1Ν1, που ενδέχεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
Αναφορικά με τους φόβους που υπάρχουν για γρήγορη μετάλλαξη του ιού που θα καταστήσει αναποτελεσματικό ακόμα και το νέο εμβόλιο που παρασκευάζεται τώρα, δήλωσε ότι ο ίδιος είναι αρκετά αισιόδοξος.

You Might Also Like

0 σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς 30 ημέρες

Δημοφιλείς 7 ημέρες